Bluegarden: betere klantenservice tegen lagere kosten

Bluegarden is een toonaangevende aanbieder van diensten op het gebied van salarisadministratiebeheer en HRM in Scandinavië. Elke maand ontvangen meer dan 2,3 miljoen Scandinaviërs via oplossingen van Bluegarden hun salaris. Bluegarden levert tools en concepten voor alle aspecten van geautomatiseerde HR-processen.

Het scenario

In 2001 was Bluegarden op zoek naar een oplossing waarmee het bedrijf de papierwinkel die was gekoppeld aan de salarisadministratiesystemen van klanten uit het GB-segment (grootbedrijf) kon verkleinen. Bluegarden werd benaderd door IntraData dat al eerder een oplossing ontwikkeld had die voor een groot deel tegemoet kwam aan dit eisenpakket. In de daarop volgende maanden werkten Bluegarden en IntraData nauw samen om een oplossing te ontwikkelen die perfect was afgestemd op de behoeften van de klanten van Bluegarden.

De eerste oplossing: Loenview

IntraData lanceerde een zeer gespecialiseerde oplossing met de naam Loenview. Hiermee konden de klanten van Bluegarden hun salarisadministratiegegevens elektronisch ontvangen en opslaan op hun eigen server. De oplossing werd door de klanten van Bluegarden al snel zeer gewaardeerd doordat grote stapels papier voortaan tot het verleden behoorden.

De volgende uitdaging: het MKB

In 2004 werd de Loenview-oplossing door een groot deel van de klanten van Bluegarden in het GB-segment gebruikt. Bluegarden had de ambitie om de Loenview-oplossing ook te introduceren bij klanten in het MKB-segment (middenen kleinbedrijf) en er werd een nieuwe business case geformuleerd. Aanvullend op de Loenview-oplossing wilde Bluegarden de klant nu niet alleen elektronische uitvoer bieden, maar ook de mogelijkheid om de salarisadminstratiedocumenten veilig te laten archiveren door Bluegarden. Ze besloot voor het MKB-segment een ASP (Application Service Providing)-oplossing te ontwikkelen waarmee de administratieve procedures van de klant konden worden vereenvoudigd.

De volgende oplossing: E-arkiv

Ook ditmaal bleek de samenwerking tussen Bluegarden en IntraData effectief en oplossingsgericht wat resulteerde in de ontwikkeling van ‘E-arkiv’. E-arkiv is toegankelijk via internet. Om het programma te kunnen gebruiken, is het niet nodig om software te installeren op de server van de klant. E-arkiv bevat onder meer een archiveringssysteem dat klanten de mogelijkheid biedt om hun salarisadministratiedocumenten onder veilige en eenvoudig toegankelijke omstandigheden op te slaan. E-arkiv werd in december 2006 gelanceerd en inmiddels wordt het programma door ruim 37.000 klanten in het MKBsegment gebruikt. Voor deze groep klanten is het van essentieel belang dat zij hun salarisadministratie veilig en eenvoudig kunnen afhandelen en E-arkiv biedt hiervoor de perfecte oplossing. Met E-arkiv hebben de klanten van Bluegarden op elk gewenst moment toegang tot hun documenten zonder zich zorgen te hoeven maken over veiligheidskwesties.

De resultaten

Loenview en E-arkiv zijn zeer geliefd onder de klanten van Bluegarden en het bedrijf verwacht in de komende jaren nog meer klanten aan zich te binden. Bluegarden heeft waardering voor het lage onderhoudsniveau van zowel Loenview als E-arkiv, waardoor de dagelijkse routines rondom de producten tot een minimum kunnen worden beperkt. Dit betekent tevens dat de oplossingen zeer voordelig zijn.

Ervaringen met IntraData

IntraData is een betrouwbare partner die zijn beloften nakomt en nauw samenwerkt met Bluegarden om een oplossing te creëren die volledig is afgestemd op de behoeften van het bedrijf. Bluegarden heeft IntraData ervaren als een zeer flexibele en professionele partner, die altijd bereid is om nieuwe opdrachten uit te voeren in overeenstemming met de essenties en doelstellingen die voor processen zijn geformuleerd.

Bluegarden wil in de toekomst blijven voldoen aan de behoeften van de klant en werkt derhalve continu aan de ontwikkeling van nieuwe oplossingen. Afhankelijk van de eisen van de klant, bekijkt Bluegarden de mogelijkheid om de functionaliteit van de E-arkiv-oplossing in de toekomst nog verder uit te breiden. Bluegarden is er zeker van dat de samenwerking met IntraData gelijk zal opgaan met het ontstaan van nieuwe zakelijke kansen.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over ons en over wat wij mogelijk voor u kunnen betekenen? U bent van harte welkom! Vul het formulier in en wij nemen contact met u op. We informeren u graag.

    Neem contact met mij op.